Sponsors

ginatricotrepeatnilornresponstryckbockasjoSkyltproduktionLogo_RGBsouth-west-logo-svarttoveks  btab-bostaderSimplicity   boras  musiklagretcjahn  falsterbolovstaGothenburg-Horse-ShowCashBuddykrafft_blue_cmykimage002

Masters Team Challenge

En av årets stora nyheter är den helt nya klassen Gina Tricot Masters Team Challenge. Åtta tvåmannalag som alla är knutna till en av våra huvudsponsorer kommer att göra upp i en rafflande stafetthoppning. Stämningen i manegen kommer att vara på topp och alla sexton ryttare är otroligt laddade! Här följer en kort presentation av de åtta lagen.

Team Nilörn – Denmark

Torben Frandsen driver ett tävlings- och tränings-center i Danmark och syns ofta i resultatlistorna på internationella tävlingar. Han red VM i Frankrike 2014 och har även representerat i Danmark i flera Nations Cup hoppningar. Torben har varit en flitig besökare på Gina Tricot GP under åren!

Fredrik Jönsson må inte vara dansk men är bosatt i Flyinge som ju nästan räknas som Danmark! Där driver han hästverksamhet tillsammans med Piia Pantsu. Med en bakgrund i fälttävlan är Fredrik en ryttare som vi ofta ser satsa allt och vi hittar honom ofta högt upp i resultatlistorna.

 

Team Rudholm & Haak – EU

Roberto Cristofoletti är född och uppvuxen i Italien i en riktig hästfamilj, men bor numera i Sverige. Här är han kanske mest känd som Helena Lundbäcks sambo. Roberto tävlar svår hoppning både nationellt och internationellt.

Jüri Sokolovski kommer ifrån Estland men har bott flera år i Sverige där han arbetar för Royne Zetterman. Han är en framgångsrik ryttare som varje år både tar fram flertalet unga hästar samt gör fina resultat upp till svår klass!

 

Team Swedbank Sjuhärad – Finland

Satu Liukkonen och Sebastian Numminen är det finska ryttarparet som varit bosatta i Sverige under många år. Sebastian är en av Finlands mest välmeriterade hoppryttare. Han har länge varit medlem i det finska Nations Cup laget och deltagit i flera World Cup tävlingar. Sebastian har många internationella GP vinster i bagaget och har deltagit vid VM i Aachen 2006 samt tre EM.

Satu flyttade till Sverige 2003 och har gjort sig känd som en ruskigt snabb ryttare! Satu har kvalat många olika unghästar till Scandinavian Open och Breeders Trophy finaler, utbildat flera hästar upp till svår klass samt tävlat framgångsrikt både i Sverige och internationellt. Satu har bland annat ridit EM i Herning 2013 och Aachen 2015 samt VM 2014 i Caen.

 

Team Toveks – Sweden Gentlemen

Peder Fredricson behöver kanske inte någon närmare presentation efter Os- silvret i Rio och mottagandet av Jerringpriset för bara några veckor sedan. Peder trivs bra i Borås och har vunnit Gina Tricot GP två gånger, 2010 och 2015.

Peder får fint sällskap av Douglas Lindelöw som verkligen har etablerat sig i världseliten de senaste åren. Douglas har bland annat ett EM guld för Young Rider i bagaget och red som senior EM i Aachen 2015. Douglas har också vunnit Gina Tricot GP 2014.

Ändring: Jens Fredricson ersätter Peder Fredricson

Team Bockasjö – Norway

Geir Gulliksen är Norges mest välmeriterade ryttare, han har ridit i det norska landslaget i hela 37 år. Han är en mycket flitig ryttare internationellt och vi ser honom ofta i världscupen. 2008 red Geir OS, han har ridit fyra VM, åtta EM och tre världscupfinaler.

Victoria Gulliksen är dotter till Geir och själv en mycket framgångsrik tävlingsryttare. Som senior har hon representerat Norge vid två EM. hennes motto är ”Fight for what you want” vilket verkligen kännetecknar hennes inställning på banan!

 

Team Borås Stad – Ireland

Adrian Cronin driver utbildnings- och försäljningsstall i skånska Hörby. Han har framgångsrikt tagit upp flertalet hästar i klasserna och syns flitigt på tävlingsbana både i Sverige och utomlands.

Alexander Zetterman är i alla fall till hälften irländare genom mamma Aisling. Alex kommer från en riktig ryttarfamilj där både pappa Royne och storebror Daniel är framgångsrika tävlingsryttare. Alexander har flera mästerskapsmedaljer från ponny, junior och Young Rider tiden och red som senior VM i Frankrike 2014.

Ändring: Amanda Ericsson ersätter Adrian Cronin

 

Team Gina Tricot – Sweden Ladies

Helena Persson är den ryttare i Sverige som har flest SM- medaljer med hela åtta guld i bagaget. Det senaste guldet tog hon vid utomhus SM i Sundbyholm i somras. Helena har varit reserv vid två Olympiska spel och representerade Sverige vid EM i tyska Aachen 2015. Förra året vann Helena Gina Tricot Grand Prix i hård konkurrens.

Linda Heed har varit med i landslaget sedan hon var 13 år och har en mycket framgångsrik karriär där hon bland annat har representerat Sverige vid tretton Nations Cup hoppningar. Hon var också reserv vid OS 2008.

 

Team Hööks – Germany

Karin Martinsen är Sveriges hetaste unga ryttare som slog igenom på riktigt förra året. Hon blev bland annat uttagen till att rida SIHS på Friends Arena i slutet av förra året där hon visade framfötterna genom att vara bästa svensk i Grand Prix klassen. Karin jobbade tidigare en period i Tyskland.

Robin Ingvarsson är verkligen on fire just nu! Han vann SM guld på Strömsholm i november och har efter det fortsatt att rada upp placeringar och vinster både nationellt och internationellt. Robin är känd för att kunna rida fort och är en riktig vinnarskalle! Om ni undrar över kopplingen till Tyskland så har vi hört att Robin var en riktig hejare på tyska i skolan!