Sponsors

ginatricotrepeatnilornbockasjoimage002logo-cerneratoveks  btab-bostader   boras  musiklagretcjahn  falsterboGothenburg-Horse-Show8848-logologo-alfablogo-eponea

Historien om tävlingen

År 2009 fick Helen Hagström frågan om hon ville bli tävlingsledare för tävlingen som då blev känd som Gina Tricot Grand Prix Borås. Tillsammans med åtta bekanta bildade hon en organisation som blev ansvariga. Bland de åtta fanns Anna Appelqvist som nu är tävlingens koordinator.

Deras mål var en tävling med hög status, som hade internationell klass och stora priser. Allting skulle se snyggt ut, både hindren och den egna kollektionen från Gina Tricot. De siktade högt från början.

Första året hade de bara fyra månader på sig att sätta ihop en tävling som de nu spenderar hela året på att planera. Då fick de 575 starter, vilket de var missnöjda med, men sedan dess har tävlingen bara växt. Året därpå hade de 1400 starter och var rädda att de inte skulle klara av det.

2013 var första året då de hade kval till tävlingen, och de ville ge alla en möjlighet att delta, men ändå hålla en hög kvalitet och det resulterade i 1200 starter. Deras målmedvetna arbete resulterade i att Gina Tricot Grand Prix Borås utnämndes till den fjärde bästa tävlingen i Sverige!

– Vi vill göra Sveriges lyxigaste, snyggaste, och bästa tävling. Falsterbo, Göteborg och Stockholm är en helt annan nivå. Det är internationellt etablerade tävlingsplatser sedan flera år tillbaka. Men vi vill försöka nischa oss på ett eget sätt, där du kommer lite närmare som åskådare, förklarar Anna Appelqvist.

– För det är ju faktiskt så att när du sitter här kan du sitta och fika jämte Malin Baryard, se när hela eliten rider fram sina hästar eller titta där de har dem uppstallade. Man kommer väldigt nära tävlingen, fyller Helen Hagström i.

För att de stora namnen ska vilja tävla krävs också stora prissummor. När de för några år sedan ville ha ett förstapris på 110 000 kronor, då skrattade många åt dem och deras kollegor kallade dem galna. Men tre månader senare hade prissumman blivit fixad. Detta är ett lite av ett signum för hela tävlingen och Anna och Helen i synnerhet – när någon säger att det inte går då kämpar de bara ännu hårdare.

– Ingenting är omöjligt, det är bara en utmaning! säger Helen.

Förutom prissumman lägger de också mycket arbete på att alla som kommer dit ska vara glada, oavsett om de är tävlande, funktionärer eller besökare. Alla ska bemötas på ett positivt sätt och med ett leende för att de ska känna sig välkomna och vilja komma tillbaka.

Helen_Anna

Helen Hagström, tävlingsledare och Anna Appelqvist, koordinator