Sponsors

ginatricotrepeatnilornbockasjoimage002logo-cerneratoveks  btab-bostader   boras  musiklagretcjahn  falsterboGothenburg-Horse-Show8848-logologo-alfablogo-eponea

Blogg

Söndag – Gästbloggare Karin Martinsen

Image
Sista tävlingsdagen är förbi och åker härifrån Borås med duktiga hästar och en nöjd känsla över större delar av mina prestationer. För min del så avslutade jag med 4fel i Gina Tricot stora Grand Prix klass. Är super glad och nöjd över hur Quantos har hoppat genom hela tävlingen och för oss väntar nu Gothenburg Horse Show.
  Karin1
karin
Finalen vanns utav Jörgen Larsson, vilket var väldigt kul eftersom han gjorde två riktigt snygga och klockrent felfria rundor, så STORT GRATTIS Jörgen!
Gina Tricot är då över för detta året, och precis som alla andra år åker man hemåt med glädje och tacksamhet. Dels för sporten, sponsorerna men största delen för alla supportrar och funktionärer som verkligen alltid löser det mesta och erbjuder ryttarna all den service man kan tänka sig. Gina Tricot är vad jag och så många andra ryttare anser är en utav Sveriges absolut bästa tävlingsarrangörer.
Jag hoppas att alla ni som åskådare, supportrar mm har haft en bra vistelse under tävlingarna och njutit av bra sport på hög nivå.
Med detta tackar jag för mig och hoppas att vi ses nästa år, i Borås under Gina Tricot GP.
Kram Karin.

Våga Satsa Vinn

Gina Tricot Grand Prix samarbetar med föreningen Våga Satsa Vinn för att öppna upp för en ökad tillgänglighet.

Tillgänglighet och mångfald är viktiga ledord för Gina Tricot Grand Prix och genom samarbetet med Våga Satsa Vinn vill vi att fler ska få möjlighet att uppleva vår tävling på Borås Ridhus 8-12 februari 2017. Under tävlingarna 2016 kunde vi som första hästarrangemang i Sverige erbjuda ett utökat stöd i form av teckentolkning, hörslinga och syntolkning. Något som vi givetvis fortsätter att satsa på under 2017!

 

Ni kan nu se tävlingarna live via den här länken med syntolkning.

IMG_8670

The Good Project

Bomull är grunden för textilindustrin. Det var bomullen som låg till grund för den industriella revolutionen och än idag är bomullsodling en avgörande inkomstkälla på många håll i världen. Samtidigt innebär bomullsodling – som den ser ut idag – stora hållbarhetsproblem. Better Cotton Initiative är ett sätt att tackla dessa.

 Som en del av Gina Tricots hållbarhetsarbete, The Good Project, använder vi Better Cotton och ekologisk bomull i Equestrian Collection och funktionärskläderna på Gina Tricot Grand Prix

Better Cotton Initiative utbildar bomullsodlare i varför det är viktigt för familjen att barnen får tillgång till skolgång, hur man ska handskas med jordbrukske- mikalier på ett ansvarsfullt sätt och hur bevattning kan ske på effektivt vis. Bönderna får också tips på vilka alternativa metoder de kan använda för att hålla skadedjur borta från bomullsfälten. Tillsammans med den engelska organisationen Cotton Connect stödjer Gina Tricot utbildning av bomullsodlare i Gujarat, Indien. Projektet genomförs tillsammans med Ellos.

Better Cotton är ett bra exempel på hur mode- branschen kan samarbeta om hållbarhetsfrågor. Det gäller ju att det man gör verkligen gör skillnad och då måste vi kunna skala upp projekten. Världsledande textilföretag är också med i Better Cotton Initiative och tillsammans gör vi verkligen en stor förändring
av bomullsbranschen, som alltför länge har förblivit oförändrad. Det handlar nu om hundratusentals jord- brukare som får utbildning, på plats där de bor och verkar. Ett så stort hållbarhetsprojekt har aldrig förut genomförts i bomullsbranschen.

Gina Tricot arbetar också med ekologisk bomull såsom certi eringarna OCS och GOTS. Ekologisk bomull odlas utan kemiska bekämpningsmedel, det vill säga kemiska ämnen som ofta används för att bli kvitt skadedjur, främst parasiter, på bomullsfälten. Ekologiska bomullsodlare använder andra metoder i stället för bekämpningsmedel. I kombination med växelbruk och naturlig gödsling skapas ett hållbart jordbruk.

Gina Tricots mål när det kommer till bomull i våra produkter är att 2018 ha 100 % bomull från mer håll- bara källor.

EQ 1 EQ 5 EQ 7 EQ3

Nations Masters Team Challenge

Igår bjöds vi på en rejäl show. Alla ryttare och hästar var taggade till tusen. Prissumman var på topp och ryttarna var beredda på att rida SNABBT för att ta hem segern. Vi såg 8 lag med två deltagare i varje. Reglerna var enkla snabbast tid vinner, rivning ger 2 straffsekunder. Det var definitivt fart och fläkt, till och med flygande ryttare(ingen kom till skada). Ungdomarna var särskilt på hugget och red brallorna av de lite äldre ryttarna. Slutligen stod Team Bockasjö, syskonparet Gulliksen på prispallen tillsammans med Team Borås Stad,  Alexander Zetterman och Stephane Holmén samt Team Rudholm & Haak , Juri Sokolovski och Roberto Cristofoletti.

dog dogl dogla fffffg ffg ffgg fg h hö hök höö hööks höööks jens li lin lind linda sa sat satu unspecified20170211-IMG_334420170211-IMG_335020170211-IMG_3371masters_challenge_vinnarbild