Sponsors

ginatricotrepeatnilornbockasjoimage002logo-cerneratoveks  btab-bostader   boras  musiklagretcjahn  falsterboGothenburg-Horse-Show8848-logologo-alfablogo-eponea

Matilda Pettersson red hem Gina Tricot Grand Prix

Efter en rafflande omhoppning stod det klart att Norrköpingstjejen Matilda Pettersson stod som segrare i Gina Tricot Celebration Grand Prix 2018.

28 ekipage kom till start i dagens Grand Prix där banan helt bestod av hinder i svart och vitt. Rolf-Göran Bengtsson som var sist ut och hade chans att vinna bonusen på två miljoner kronor, rev ett räcke med Oak Groves Carlyle. Det gick ett besviket sus genom publiken när det stod klart att ekipaget inte skulle vara i med slutstriden. Sju ekipage klarade dock Peter Lundströms grundomgång felfritt och tog sig vidare till omhoppning.

Matilda Pettersson och Head Over Hills var först ut i omhoppningen och slog till med en tid som räckte hela vägen. Trots att inte bonusmiljonerna föll ut idag blev det förstås en rejäl segercheck till Matilda på 255 000 kronor att lägga till de 50 00 kronor hon kammade hem genom segern i Ladies Trophy. Tvåa i klassen blev Stephanie Holmén med Carma och på tredje plats kom Linnea Eriksson-Carey med Boomerang.

−Den här segern betyder jättemycket för mig! Det är min största seger hittills och det är bara ett år sedan jag debuterade i 150. Head over Hills är 1,85 hög men lättriden. Han lyssnar bra och har ett stort hjärta, han är helt fantastisk, sade Matilda Pettersson efteråt.

För mer information:
Sara Johansson, sportchef & pressansvarig: sara.j@ginatricotgrandprix.com, 0709696362.
Helen Hagström, tävlingsledare: helen@ginatricotgrandprix.com, 0705656462.