Sponsors

ginatricotrepeatnilornbockasjoimage002logo-cerneratoveks  btab-bostader   boras  musiklagretcjahn  falsterboGothenburg-Horse-Show8848-logologo-alfablogo-eponea

Jennifer red hem premiären av Alfab Pony Challenge

En av årets stora nyheter under Gina Tricot Grand Prix var att ponnyryttarna för första gången bjöds in till en alldeles egen klass. Jennifer Bratt tillsammans med Donnacha Ban, stod överst på prispallen när den första vinnaren någonsin av Alfab Pony Challenge korades.

15 av Sveriges högst rankade D-ponny ekipage kom till Borås när ponnyryttarna för första gången fick möjlighet att tävla under Gina Tricot Grand Prix. Ekipagen fick under lördagen koma in och känna på banan i en warm up klass och det var idel namnkunniga ekipage i startlistan. Under söndagens finalklass i Alfab Pony Challenge var det bedömningen medelsvår B, A:1a som gällde på en bana signerad Peter Lundström.

Sex ekipage var felfria i grundomgången och tog sig till vidare till omhoppning. Först ut av dem var Jennifer Bratt och hon satte en rejält snabb runda som visade sig skulle hålla hela vägen. Tvåa i klassen blev Erik Nordström och 24-åriga Flammabyggets Hamlet som är regerande svenska utomhusmästare tätt följd av Kajsa Björe och Bright Eyes

– Jag visste att jag hade chans att vinna, och eftersom jag var först ut var det bara att tänka vinna eller försvinna. Rundan kändes jättebra, och Nalle gjorde vad jag bad honom om, berättar Jennifer Bratt.

För mer information:
Sara Johansson, sportchef & pressansvarig: sara.j@ginatricotgrandprix.com, 0709696362.
Helen Hagström, tävlingsledare: helen@ginatricotgrandprix.com, 0705656462.