Sponsors

ginatricotrepeatnilornbockasjoimage002logo-cerneratoveks  btab-bostader   boras  musiklagretcjahn  falsterboGothenburg-Horse-Show8848-logologo-alfablogo-eponea

Miljösmart hinder under Gina Tricot Grand Prix

Ecoestrian som är en ordlek med Eco och Equestrian är hindret som sprider budskapet om vikten av en hållbar framtid och som på ett konkret sätt visar hur olika material kan vara miljösmarta och återanvändas.

Bakgrunden till hindret är en tävling som utlystes inför Gothenburg Horse Show 2017 av Got Event, Lövsta Future Challenge och Svenska Ridsportförbundet gällande ett miljösmart hinder. Resultatet blev ett första hinder i delvis hållbart material som användes under Gothenburg Horse Show 2017. Projektet vidareutvecklades och till EM i augusti 2017 fanns ett nytt hinder framtaget med ny design och med nya material. Detta hinder visas nu för första gången sedan EM under Gina Tricot Grand Prix i Borås!

Hindret som även kommer att finnas med under Göteborg Horse Show 2018 är tillverkat i återvunnen textil och papp, som i sin tur går att återanvända igen. Designen på hindret ska förmedla budskapet om vikten av hållbar utveckling och miljömässigt tänkande. Dessutom speglar den vad hindret är tillverkat av och därför ser till exempel infångarna ut som en tidnings löpsedel.

– Hållbarhet har alltid varit en viktig fråga för oss och därför känns det extra kul att Ecoestrian- hindret finns med under Gina Tricot Grand Prix. Hindret inspirerar verkligen till att ta ytterligare steg i miljöarbetet inom ridsporten, säger Johanna Jigmo- Linde, hållbarhetsansvarig på Gina Tricot.

Utöver årets nyhet med Ecoestrian-hindret så fortsätter Gina Tricot Grand Prix att vara en tävling som genomsyras av tillgänglighet och hållbarhet. Under tävlingens alla dagar finns hörslingor att låna och lördagens två förmiddagsklasser, Alfab Pony Challenge samt Morgondagens Vinnare kommer att teckentolkas.

Anläggningen är även Miljödiplomerad enligt kraven i Svensk Miljöbas sedan 2016.

För mer information:

Sara Johansson, sportchef & pressansvarig: sara.j@ginatricotgrandprix.com, 0709696362.
Johanna Jigmo-Linde, hållbarhetsansvarig: johanna.jigmo-linde@ginatricot.com, 0720783004.

170827 Gothenburg 2017 Europamästerskap. Lisa Bongers , NED Donbalian  during  Lövsta Future Challenge. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35