Sponsors

ginatricotrepeatnilornbockasjoimage002logo-cerneratoveks  btab-bostader   boras  musiklagretcjahn  falsterboGothenburg-Horse-Show8848-logologo-alfablogo-eponea

Gina Tricot Grand Prix hyllar Girl Power

 
En av årets nyheter när Gina Tricot Grand Prix går av stapeln den 7-11 februari i Borås Ridhus är den nyinstiftade klassen Gina Tricot Ladies Trophy. Det är ytterligare ett nytt grepp från arrangörerna som samlar 20 av de främsta kvinnliga ryttarna i en helt unik klass.

En hel del nyheter syns i programmet under tioårsjubilerande Gina Tricot Grand Prix och det bjuds på ett fullspäckat schema med spännande klasser från onsdag till söndag. För att fira de 10 åren lite extra blir det premiär för den helt nya klassen Gina Tricot Ladies Trophy som endast är öppen för kvinnliga ryttare.

– I år firar vi 10 år och vill sätta tjejerna i centrum. Ladies Trophy är en ny del av programmet där vi vill ge de bästa kvinnliga ryttarna chansen att visa upp sig tillsammans. En riktig girlpower klass, säger Anna Appelqvist, en av grundarna till Gina Tricot Grand Prix.

Klassen som går av stapeln på lördag eftermiddag rids på höjden 1,40 m och vinnaren tar hem hela 50 000 kronor i förstapris. Segraren får också ett specialdesignat smycke som Anna Fia Sterner från Liga Design har tagit fram, en helt unik ring som endast tillverkats i ett exemplar. De tre främst placerade ryttarna är dessutom direktkvalade till söndagens Guldfinal.

– Jag ser verkligen fram emot att rida årets Gina Tricot Grand Prix och tycker att den nya klassen Ladies Trophy är ett väldigt roligt och viktigt initiativ. Det finns så många duktiga kvinnliga ryttare i Sverige och det är kul att vi får lite extra tid i rampljuset säger Stephanie Holmén, ambassadör för Gina Tricot Grand Prix. Tidsschema för tävlingarna finns på vår hemsida www.ginatricotgrandprix.com

För mer information:

Sara Johansson, sportchef & pressansvarig: sara.j@ginatricotgrandprix.com, 0709696362.
Helen Hagström, tävlingsledare: helen@ginatricotgrandprix.com, 0705656462.