Sponsors

ginatricotrepeatnilornbockasjoimage002logo-cerneratoveks  btab-bostader   boras  musiklagretcjahn  falsterboGothenburg-Horse-Show8848-logologo-alfablogo-eponea

Pressrelease

GINA TRICOT GRAND PRIX BORÅS
2016 – från 1,10 till 1,55***

Tidigare i år blev det känt att Gina Tricot Grand Prix, kommer gå under internationell 3-stjärnig status 2016. Nu har man även beslutat att öppna upp tävlingen för fler ekipage och inleder redan på måndagen 7 mars med klasser från 1,10.

– Det känns superkul att fler får möjligheten att tävla hos oss. Framför allt tror jag många ryttare vill ha proffsiga arrangemang med fina hinder och internationell inramning även på lägre nivåer, inte minst för sina unghästar, säger Helen Hagström, tävlingsledare.

Tävlingen kommer att ha nationell status måndag till onsdag med klasser från 1,10 till 1,35. Under torsdag till söndag hålls de internationella klasserna med totalt 1,6 miljoner i potten samt åtrovärda FEI rankningspoäng. Söndagen är den stora finaldagen med klasser upp till 1,55.

– Rankningspoäng är det som gäller om man vill locka ett internationellt startfält. Vi hoppas det blir dragplåstret så att vi får chansen att visa upp våra andra värden i form av en genomtänkt, väldesignad tävling med hög modeprägel. Vi gillar ju att överraska och överträffa föregående års arrangemang – det hoppas vi göra denna gång också! Det säger Anna Appelqvist som är tävlingens koordinator.

FÖR MER INFORMATION

Helen Hagström, tävlingsledare
helen.hagstrom@nilorn.com, 0703 76 64 44
Anna Appelqvist, koordinator
anna.appelqvist@ginatricot.com, 0705 65 64 62