Sponsors

ginatricotrepeatnilornbockasjoimage002logo-cerneratoveks  btab-bostader   boras  musiklagretcjahn  falsterboGothenburg-Horse-Show8848-logologo-alfablogo-eponea

Pressrelease

GINA TRICOT GRAND PRIX BORÅS
BLIR INTERNATIONELLT

Den omåttligt populära tävlingen Gina Tricot Grand Prix Borås i hästhoppning, kommer 2016 gå under internationell 3-stjärnig status.

Man har allt sedan starten 2009 hela tiden jobbat med att lyfta tävlingen ett snäpp och varje år hittat på något nytt för att överraska och överträffa förväntningarna. Två år i rad har tävlingen också stått värd för inomhus SM.
2016 blir det dock inget SM utan ribban höjs man blir en internationell 3-stjärnig tävling.

– Vårt mål har hela tiden varit att ge tävlingen en lyxig internationell känsla, även om vi tidigare år främst riktat oss till den svenska eliten. Att vi nu faktiskt tar steget fullt ut och siktar på att få hit de internationella ryttarna känns helt rätt, säger Helen Hagström, tävlingsledare.

Tävlingen som äger rum på Borås Fältrittklubbs fina anläggning anses av många varit startskottet till att fler tävlingar i Sverige utvecklats mot att kunna jämföras med den miljö, banor och inte minst prissummor som man tidigare var tvungen att åka ut i Europa för att möta. Detta i sin tur bidrar med att man som ryttare slipper en del av de långa och dyra resor ut i Europa, och istället kan utvecklas på hemmaplan.

– Vi kommer som vanligt ha vårt datum strax innan världscupstävlingarna i Göteborg vilket vi hoppas passa bra för de utländska ryttarna på väg dit, säger Anna Appelqvist som är tävlingens koordinator.

I mars 2016 bjuds det alltså på hoppning av högsta klass, showinslag och hästfest i en härlig atmosfär. Vilka de definitivt anmälda blir vet man inte förrän några veckor innan tävlingen går av stapeln. Men hela svenska eliten
har varit tävlingen trogen sedan start så arrangörsteamet vågar nästa lova att Malin Baryard, Peder Fredricson och resten av landslaget kommer finnas på plats.

FÖR MER INFORMATION

Helen Hagström, tävlingsledare
helen.hagstrom@nilorn.com, 0703 76 64 44
Anna Appelqvist, koordinator
anna.appelqvist@ginatricot.com, 0705 65 64 62