Sponsors

ginatricotrepeatnilornbockasjoimage002logo-cerneratoveks  btab-bostader   boras  musiklagretcjahn  falsterboGothenburg-Horse-Show8848-logologo-alfablogo-eponea

Nytt GP-hopp för oss i Borås

Mathilda Larson är en nykomling hos oss i Borås Fältrittklubb. Hon har tidigare jobbat mycket med unghästar b.la. hos Lisen och Peder Fredricsson. Numera är hon bosatt utanför Borås och har hästarna på Berga gård. Matilda tränar fortfarande för Peder och har många mål och visioner för framtiden.

Här närmst har hon 3 hästar hemma på tillridning och dessutom ytterligare två unghästar som skall kvala till Falseterbo i sommar. I fjol tävlade Mathilda 3 av Lisen och Peder unghästar i Falsterbo och har mycket rutin med unghästar. Matilda har även tävlat upptill svårhoppning på ponny, ridit i Scandinavium som Junior och Kraftcup och hon har placeringar upp till 150. Nu är Matilda 23 och har startat en egen verksamhet med till ridning och försäljning av andras hästar.

Mathilda har en egen stjärna som hon tror på starkt, ett 12-årigt sto efter Baloubet som hon kallar för Alice, hon är svårriden men målet är att vara med på Grand Prixen nästa år. Hon fick föl men är nu redo att starta 140 klasser och det är tanken att de ska göra till våren. Mathilda planerar att starta en hel del 140 och 145 och till hösten planerar hon att starta 150 men först måste hon ju kvala såklart. Mathilda har dock riktigt klara tankar om hur hon ska nå sina mål. Det gäller ju att vara realistisk säger hon, det är viktigt med delmål och att träna träna träna, slarvar man med träningen så märks det självklart. Får jag allt för mycket motstånd så går jag ner i klasserna och skolar, men ibland får man rida på ändå och kämpa igenom klassen och få rutin. Dessutom filmar Mathilda alltid sina ritter och gör en utvärdering efter varje tävling. Är det en unghäst hon rider så är det oftast mycket fokus på just hästen men självklart har ju ryttaren också alltid saker att korrigera.

Mathildas stora mål i livet är att kunna leva på verksamheten, vill ni läsa mer om henne gå in på hennes hemsida.

35158_413273246195_7199078_n