Sponsors

ginatricotrepeatnilornbockasjoimage002logo-cerneratoveks  btab-bostader   boras  musiklagretcjahn  falsterboGothenburg-Horse-Show8848-logologo-alfablogo-eponea

Snabb Intervju med Douglas Lindelöw.

Douglas Lindelöw har många segrar i baggaget fram till Idag då han b.la. ska rida hästen Casello i Ginatricot Grand Prix Finalen. Douglas trivs bra i Borås vilket vi tycker är mycket roligt att höra! Vi önskar honom alla lycka till nu i finalen! 

Hur har du laddat upp inför Grand Prixen?/ Har du ngt speciellt träningsupplägg inför sådana här tävlingar?: Nej inte direkt vi var iväg och tävlade förra helgen, så nu i veckan har det väl vara lite lugnare ridning. Casello hoppade i torsdags och gick kvalet igår.

Har du några speciella framridning/framhoppnings rutiner?: Nej det viktigast är hästen är uppvärmd. Det blir enklare hoppning, jag hoppar hellre mindre än för mycket. Hästarna är ju redan klara, det är försent att börja ändra på saker här, det gäller bara att komma igång och värma upp. Jag rider hästarna på morgonen, idag red jag vid tio tiden. Då känner man ju igenom hästen och jobbar igenom den en del men det är mest uppvärmning som gäller här också.

Om framridningsrutinerna inte går igenom och känslan innan man ska in på banan inte känns bra vad gör du då?: Man kanske kan mixtra lite och köra någon annan variant men fungerar inte det så får man försöka se bort från problemet. Mina hästar är oftast väldigt i ordning redan så om det är något som inte stämmer så är det kanske något fel med hästen. Den kanske har fått någon skada eller liknande, då är det ju inte sjysst att starta. När man rider igenom på morogonen så känner man ju igenom och då märker man oftast om det skulle vara något med hästen. Känns det inte bra så kan det vara lika bra att inte hoppa, åtminstone på denna nivån. Mest för att det förmodligen inte är som det ska med hästen.

Englsih: I asked Douglas Lindelöw a few questions today aboout his preparations for the Grand Prix. He told me that he had not changed allot in the daily routines for this competition, he competed last week so the horses got a little easier training than usually.  His up riding is has just focus on warming the horse, he says that it is to late to change allot. He rode his horse Casello around ten this morning and could do some adjustments then, but not to much, it is to late for that. We talked about what he does when the horse feels different from the way he wants before the take off.  If the feeling is not as he wants then it is possible that there is somtehing wrong with the horse and then it would not be fare to start. Douglas likea Borås very much and we hope hime all luck for the Ginatricot Grand Prix Borås-finals.

_MG_0156