Sponsors

ginatricotrepeatnilornbockasjoimage002logo-cerneratoveks  btab-bostader   boras  musiklagretcjahn  falsterboGothenburg-Horse-Show8848-logologo-alfablogo-eponea

Intervju med VM-Ryttaren Peter Ljungberg

Peter har ridit sedan han var sjutton år och började rida på en gård på Gotland, idag har han många meriter i bagaget. Han har med sig fem hästar till på fredagens hästshow. En tävlingshingst till uppvisningen och fyra ridskolehästar från hans verksamhet till western tävlingen för hoppryttarna.

Vi ställde Peter lite frågor om honom själv, hans verksamhet och showen. Vill ni läsa mer om Peter kan ni göra detta här.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag går upp fixar frukost till familjen, när barnen är på dagis så börjar jag jobba, det brukar bli vid åtta. Jag har många hästar hos mig, jag rider ca 10 hästar varje dag. Vi har hästar på tillridning samt inridning, så oftast rider och tränat jag andras hästar, några veckor innan tävling rider jag till mina egna. Vanligtvis har jag hästskötare som motionerar mina tävlingshästar, de rider jag mest som sagt några veckor innan tävling för att komma i fas.

Hur ser en tävlingshästs träningsschema ut?

Vår tävlingssäsong håller på ungefär från mars till början av november. I år har jag en en tävling i månaden under säsongen. Ca. tre veckor innan tävling trimmas hästarna och veckan efter får det alltid lugnare ridning i ca en vecka med skritt, uteritter och mycket hagvistelse.

Vad kommer du bjuda på under fredagens show?

Jag ska rida ett Reining-mönster. Då det inte går att göra sliding stopp på detta underlag så kommer upplägget se lite annorlunda ut ån det brukar. Uppvisningen blir en sorts berättelse av lite historisk klang tillsammans med klassisk reining. Ridskolehästarna ska gå med några av kändsiryttarna som är på plats. Tanken är att jag ska lära dem det jag gör och sedan tävlar de mot varandra med mig som domare.

English: Peter Lungberg is a well merited western rider. He brought five horses from his stable to participate in fridays horse show together with him and four show jumping-riders. Peter has worked with horses for many years, he competes and trains horses for a living. Approximately 10 horses a day is a standard for Peter. He takes well care of his horses and has a good plan for their competition season. Usually the season goes from March to early November, this year he has one competition each moth. An normal competition season for the horses means mostly exercise from Peters grooms and a few weeks before a competiotion he tunes up the horses himself. After a competition the horses gets approximately a week of tranquil work, this means allot of time in the pasture and walks in the woodland.

EM2007_sujo2Bilden är lånad från Peters Hemsida